Get In Touch

Tiled Conservatory Roof & Dining Room Wall Knockout

 

 

Task;

Create a spacious and light family room using the existing conservatory, dining room and kitchen.

Our customers wanted a large social room so they could entertain family & friends in one area. The current layout meant that everyone was spread around the living room, dining room and kitchen.

What we proposed was to take out the wall between the dining room and kitchen to open the space up and to utilise the existing conservatory. This would involve fitting a tiled conservatory roof, adding brick built pillars to each corner transforming it into an extension whilst maximising the light by keeping the large glass window panels from their existing conservatory.

With structural calculations and building regulation we added a steel lintel to the back wall of the house to allow the wall between the dining room and kitchen to be removed, this then transformed the back of the house to one large open plan area perfect for entertaining the whole family.

Overall Result;

With the tiled roof system being heightened and ventilated, the conservatory space being maximised and the large open plan living area was now perfect for all the family to gather in one place, at any time of the year. 

Get In Touch